brushes

tarte Magic Wand Brush Set / Unicorn Brush

9:06:00 PM,0 Comments


Hi! Assalamualaikum. Siapa sini suka unicorn? Ada tak kat sini yang obsess over Unicorn? Rainbow, Unicorn, Pastels and Fairy tales. Arghhh soooo cute kan? Baru-baru ni menjadi kegilaan makeup junkie adalah Tarte Unicorn Magic Wand Brushes. Nak tahu lebih lanjut teruskan membaca ya.

TARTE 
MAGIC WAND BRUSH SETS / UNICORN BRUSH 
A rainbow-hued collection of brushes inspired by unicorns.


 
Okay, post kali ni memang short and simple. To complete a good makeup look, definitely need appropriate tools too. Jadi pemilihan berus yang bagus boleh tolong melengkapkan makeup korang. Kalau product makeup bagus tapi tools tak cukup padu, nanti makeup tak rata, bercapuk-capuk dan warna nampak tak pigmented. Rugi bila korang dah ada skill makeup yang bagus, ditambah pula dengan product yang berkualiti tanpa alatan yang tak sesuai dan tak betul, rugi lah. 


Hari ni Vee just nak share tentang MAGIC WAND BRUSH SETS / UNICORN BRUSH dari Tarte. Tarte memang antara brand yang keluarkan barang makeup yang berkualiti dan pada masa yang sama, ianya dalam bentuk sangat cantik. Vee memang in love sangat dengan kebanyakan product Tarte, salah satu sebab nya adalah ianya nampak cantik sangat. Especially bila holiday edition keluar. 

Wrapping paper dia pun comel sangat, unicorn all the way!!


Review: 


Dia ada (5) warna pastel yang represent lima (5) jenis berus:
Pink Colour – Powder Brush: Boleh juga digunakan untuk foundation atau bedak. Personally Vee suka pakai pink brush ni untuk ratakan setting powder. Best je sebab bristle dia lembut! Nice one and it’s in pink tooo! 

Magenta colour – Contour brush: Memang dense atau padat bulu dia, jadi memang bagus untuk contouring atau strobe, bentuk bristle dia pun flat top brush. Boleh lah dapat contour parang tajam-tajam kat muka. 

Green colour – Eyeshadow Blending brush: Ini memang wajib ada, you should have at least satu (1) blending brush. Kalau Vee, Vee memang suka pakai blending brush untuk letak eyeshadow jadi warna dia tak la too harsh, soft-soft gitu and then nampak blend dengan kulit. Kemudian korang boleh build up lagi warna itu sampai korang puas hati. 

Blue colour – Shading/Eyeshadow brush: Berus ni kecik jadi nak buat shading kat hidung memang sesuai. Dan berus ni pun dense atau padat, jadi boleh pickup product lebih banyak. Kalau nak sapu glitter, boleh brush pakai ni sebab dia akan pickup banyak pada brush. Dia akan buat warna lebih pigmented. 

Purple colour – Liquid Foundation brush: Brittles dia fluffy tapi dense. Dia akan bagi high coverage kalau guna untuk foundation. Liquid foundation boleh, cream pun boleh.



Kali ni, Tarte mengeluarkan satu set berus yang super cantik. Ferrule dan handle dia dalam warna gold. Handle dia pula seolah-olah tanduk unicorn. So cute! Kepada sesiapa yang tidak tahu, ferrule itu adalah bahagian tengah antara handle berus dan juga bulu berus. Bulu berus selalunya orang panggil bristle. Bristle dia vegan free, so jangan risau ye. 

Dan according to tarte website:
 "Vegan, cruelty free collection of five fairytale-inspired brushes – no unicorns were harmed in the making!" 

Jangan risau ye pencinta unicorn, semua unicorn selamat. Bulu brush ni memang lembut je lalu kan kat muka. Bila Vee sapu brush kat muka, especially yang face brush dia warna pink tu, rasa macam tak nak stop sebab best sangat. 



To be honest, berus ni lebih kepada collection diri sendiri sebab dia cantik dan berkualiti. Kalau macam Vee kan, Vee sayang sangat nak pakai sebab cantik. Tapi definitely brush ni Vee pakai untuk diri sendiri sahaja lah. Not bad jugak, sebab dengan satu harga dapat lima (5) berus, dimana selalunya satu (1) berus pun kat store eg: Sephora kan ada yang dah RM100 lebih macam tu. Jadi memang berbaloi kalau nak grab.


Mana nak dapat Magic Wand Brush Sets / Unicorn Brush ni?
Vee beli di Instagram ni: https://www.instagram.com/mufyo/

1 box 5 brush RM 195
*masa ni Sephora belum ada lagi, so beli kat personal shopper international.

Tapi Sephora Malaysia online pun dah ada jual jugak. Boleh pergi ke website dorang okay?
Tarte Website pun ada jugak & ship ke Malaysia

Harga:
1 box 5 brush RM 170


Thank you for your time and I hope this has help you. Keep coming back, more reviews and tips are coming up. For any products suggestions or any tips that you would like me to try it out, you may do so, just leave your comment okay? Or you may contact me through my Instagram @veemarissa Have a nice day dolls!

*Disclaimer: Any products review in this blog are purchase with my own money and no sponsorship or paid review whatsoever unless it is stated. Merely my own experience and opinion on these items.

You Might Also Like

0 Comments:

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!