Tips: Lebatkan Bulu Mata dengan Natural Ingredient

10:03:00 PM Vee Marisa 5 Comments


Hi dan Assalamualaikum.

                Harini Vee nak share my own tips/testimoni. Before, kita proceed, Vee nak cerita dulu masalah yang Vee hadapi dengan bulu mata. I have always envy with people who own beautiful eyelashes, selalunya yang Vee tengok eyelashes lelaki ni panjang-pajang, lentik dan tebal. Haish, “aku yang perempuan tak dapat macam tu”.  Hehe, tapi itu bukan main reason lah for my concern kan? Kita go by situation lah eh?

Situasi 1:
                Bila keluar, meeting ke ada urusan ke ataupun ke kelas ke, kita orang perempuan kan, kalau tak letak bedak sikit kat muka tak sah, dok pakai lah sikit lip tint ke tak pun dok pakai mascara tu kan? Asal pakai mascara je, bila nak remove bukan main lagi hebat make up remover tersebut, dengan bulu-bulu mata aku sekali dia cabut nya. Haish.

Situasi 2:
                I hate guna eyelash curler aka pengepit bulu mata. Yelah kita ni jenis rambut lurus, bulu mata pun degil la nak lentik kan, so kena lah guna jugak natang eyelas curler tu nak kasi lentik sikit (walapupun bulu mata ciput je), tapi al-kisahnya, kebanyakan eye lash curler yang Vee beli semua ala-ala gunting. Dok lah excited nk curl kan eyelash sekali dia gunting bulu mata kita. Sobs sobs sobs.

Situasi 3:
                Orang kata kalau bulu mata selalu jatuh ada orang rindu….. ahaks gitewwwwww. Sudah-sudah perasan sudah. Ini kes, tak ada buat apa tapi tahu-tahu je bulu mata asyik gugur. Botak mata aku macam ni. Mungkin akar bulu mata Vee tak kuat kot.

                Macam tu lah kisahnya bulu mata Vee, nak pergi buat treatment kat clinic medi-spa tu mahal pula costnya, adehh kita ni dah la student, harap kan pulak duit tajaan MARA, mana lah mampu nak pergi buat tu semua. So, what I did, Vee mula do some readings kat blogs, ikut tips-tips yang mereka bagi. Tapi…..TIDAK BERJAYA. Macam-macam lah Vee beli, Vaseline lah apa lah tapi mungkin tidak sesuai dengan Vee kot. Satu hari, Vee search kat Youtube, and this one vlogger claimed that her eyelashes grow in just 7 days!! And I was “For real lahh minah ni???”’ But, Vee fikir-fikir, why not give it a try, what I have to loose kan?

                But first, Vee google dulu bahan-bahan yang dia guna tu, so far memang seribu satu kebaikan lah sebab bahan-bahan yang dia gunakan adalah NATURAL INGREDIENTS! So, tak lah takut nak guna kan? Korang boleh google lah, banyak lagi benefit each ingredient tu. Kalau search kat youtube, memang banyak video claimed macam-macam benefit dapat dari ingredient yang sama. So, I bought online, bahan-bahan nya dan mix kan sendiri.

Cara nak buat serum ni senang je!

DIY Eyelash Growth Serum:

Sweet Almond Oil 100% Pure
Castor Oil 100% Pure
Virgin Coconut Oil (if ada lagi better, but Vee xjumpa orang jual)

Now, cari botol atau container, mix kan semua ingredient ni ikut ratio 1:1:1 okay? Senang je kan? 

Cara nak pakai pun senang je, setiap malam sebelum nak tidur tu, sapu lah serum tu kat root eyelashes anda, dan juga pada eyelashes anda. Lepas tu tidur dengan nyenyak nya. Continue lah buat routine yang sama setiap hari.

Hasil:

  Seriously, I’m not promoting this items or dapat sponsors ke apa ye. Ini genuine testimoni. I don't think 7 hari dah panjang menjela bulu mata ku but, some people tegur and notice that my eyelashes actually longer walapun baru seminggu pakai. My eyelashes dah tak gugur dengan teruk (gugur tu ada lah tapi just a normal one), tumbuh lebih lebat dan panjang. Actually, hasil dari pakai serum ni, lebih daripada yang Vee harapkan. So I am totally SATISFIED!!! Vee memang recommended lah kat sesiapa yang ada masalah yang sama, and hopefully, this could help you!! Goodluck!






Take Care











5 comments:

  1. hi mana nak dapat product almond oil n argan oil tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sorry for late reply, I beli kat IG nama: @vitcrosehipnow

      Delete
  2. sorry bukan argan tp castor oil..

    ReplyDelete
  3. mana nak dapat Sweet Almond Oil 100% Pure dengan
    Castor Oil 100% Pure

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sorry for late reply, I beli kat IG nama: @vitcrosehipnow

      Delete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!