hair

Product Review: The Body Shop Wooden/ Bamboo Hair Brush (Cushion Wooden Pin Hair Brush)

8:38:00 PM,2 Comments

Hi dan Assalamualaikum.
Lama nya dah tak tulis blog, bersawang sungguh blog ni. Rindu jugak nak menulis. Vee been busy juggling with studying, business and personal matter, sebab tu lah dah lama tak menulis. Minat dan juga idea masih ada, tapi itu lah, masa dan kesempatan tu tak ada. Selepas tiga tahun, Alhamdulillah now I’m Bachelor Degree holder, Hoyeayyyyyyyy! *melompat ala-ala atas trampoline* and now further my study to another level. Nanti Vee akan kongsikan gambar-gambar masa convocation dan ceritakan the whole journey Degree Vee, (maybe next post ye, mengikut kelapangan masa hehe).
Okay here is the thing, Vee rasa macam nak kembali menulis sebab…… *drumroll please* giitewww, sebab nak share my own testimoni or REVIEW product. Ini review, memang beli atas duit sendiri, tiada konsep sponsors ke apa ke, memang review sebagai pengguna ye kawan-kawan.
Lately ni, Vee before nak beli apa-apa product mesti nak kena google cari testimoni or review dulu, yelah bila kita membeli, of course kita nak  barang itu berbaloi kan dan berkesan. Ada jugak yang review tapi macam lebih promote je, so confuse betul ke work product ni. So, Vee terfikir why not, after I bought that items, I test sendiri, pakai sendiri and share my own review, to help others in buying lagi-lagi people yang macam Vee (cerewet nak mampus beli barang ni).
Panjang sungguh introduction nya. Okay now let’s review!
My biggest concern is my hair, even though rambut Vee dah memang dah sihat, lurus dan tebal tapi tak semestinya dah tak perlu penjagaan kan? KENA JAGA!! Vee believe yang perempuan yang pandai jaga diri, merapi diri , kemas boleh dilihat melalui rambutnya, rambut dia, dia akan susun rapi, cantik, kemas dan paling penting sihat. Vee pula suka dandan rambut, spray lah, curl kan lah, buat braid macam-macam lah, lagi perlu penjagaan.
So one day masa tengok youtube, one of the video tu, dia suggesting to have a wooden brush or bamboo brush masa comb your hair. Then, I do my reading on these brushes dan memang ramai cakap, this type of brush memang bagus. So, I went BODY SHOP outlet di One Utama, and bought one!

Vee beli CUSHION WOODEN PIN HAIR BRUSH, Harga dia cuma RM69.00 per brush, dan dia ada different size, even ada yang kecil, boleh letak handbag bawak pergi mana-mana, comel je yang size kecil tu.

 

CUSHION WOODEN PIN HAIR BRUSH


PRODUCT DESCRIPTION:

  • The perfect brush to care for medium to long hair.
  • A rubber cushioned pad gently follows the contours of the head.
  • Round tip pins will not scratch the scalp during use and are especially good for penetrating thick hair.
  • Handle made of bamboo is considered a renewable source to help protect the planet.

Benefit from these brushes memang banyak, antaranya:
1.      Natural item!
2.      Wooden brush tak produce any static.
3.      Mengurangkan rambut frizzy dan flyaways compare to plastic brush akan menambahkan static pada rambut kita yang menyebabkan frizzy dan flyaways.
4.      Wooden bristle ni bila kita sikat rambut kan, memang best sebab kita rasa massage dekat kepala.
5.      Round tip pin pada brush tu akan massage scalp kita dan akan stimulate untuk tumbuh rambut yang lebih sihat.
6.      Distribute natural oil from our scalp to the tip of our hair.
7.      Naturally condition our hair.
8.      Wooden bristle gentle and durable to our hair.
9.      Bristle brush ni jarak-jarak, bila kita sikat rambut, rambut kita akan kurang putus.
10. Help increasing circulation on scalp, bring nutrients to hair follicles.

            Vee personally sangat-sangat suka brush ni, semua kebaikan yang Vee baca tu memang jadi. Memang brush ni agak expensive kan, tapi bagi Vee benefist dia memang berbaloi. My first try, Vee paling suka rasa best dekat kulit kepala, bamboo bristles ni rasa mcm jari-jari kecil yang urut kepala Vee. Rasa nak sikat je selalu rambut ni. And YES, less rambut gugur. Walaupun rambut Vee tebal tapi masalah gugur memang teruk, dekat sikat memang segumpal-segumpal bila sikat, sedih je tengok rambut. Vee memang recommend korang beli this brush, tak pa invest sekali je, tapi rambut sihat lepas tu.
            Korang boleh pergi terus ke Body Shop kalau nak purchase this Bamboo Hair Brush or korang boleh beli je online. Kadang-kadang pergi kedai selalu habis stock, haish Vee dah banyak kali pergi tak ada stock. Or maybe ada kedai lain jual wooden brush korang boleh jugak try lepas tu inform Vee, comment kat bawah okay? Boleh Vee try yang tu pulak kan?
Ini lah antara Wooden Bamboo Brush dari Body Shop ada size kecil (boleh masuk handbag) sampai lah size Paddle Brush, siap screen shot kan harga sekali senang untuk korang bagi link sekali. Ha, pergi lah beli.


Vee hope sedikit sebanyak dapat membantu korang! Have a nice day!

You Might Also Like

2 comments:

  1. Hi Vee, been looking dekat mana nak cari wooden bristles hair bursh ni. Online punya dekat luar negara banyak la tapi tak ship ke Malaysia so I came across pasal wooden brush yg jual dekat TBS tapi still tak confident nak beli sebab takde review kt dlm diorng punya website.

    Ok now that I've read ur review. I'll buy it! Thanks for the info Vee.

    Maybe u can be the first to comment dlm TBS(Malaysia) punya website? Should be helpful utk org lain. Hehehe.

    Anyway, thanks much! <3

    Umi

    ReplyDelete
  2. Sama-sama Umi, I'm glad that I could help you.

    ^_^

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!