Girls Nite (sleepover)

11:43:00 AM,2 Comments


Well, it is quite awhile I didn't update my blog. Haishh, been busy and when I'm home, I felt soooo tired and just want to watch movies and relax. This week really challenge me, hanya Tuhan sahaja yang tahu. Sekarang ni, Vee dah mula Insomnia balik, then dah tak tahu nak tengok movie ape, so I decided to update my blog. Actually, I have so many topic to post, but it is either I don't have the time to write or I'm pretty tired lately.

Okay lets start! Masa raya tahun ni, Vee ada lah buat ruamh terbuka dan Vee telah pun menjemput rakan-rakan ke rumah, dan pada masa ni lah, idea nak sleepover ni muncul. Yang pada asalnya untuk spend masa bersama dengan lebih lama dan have girls talk all night!! Okay, this idea came from our beloved sweet Amelia (but she could not make the sleepover that night). During the daylight, we went to have fun!



Bertolak dari Selayang Baru around 10:00 am, pick up Sophie, (ehem ehem yang injured kaki nya pada hari tersebut----->reason? hahaha tanya tuan dia, kalau Vee yang cakap kena kejar satu  Selayang nanti) then Vee pick up Nik Tim at her house. After that, we went to meet the others and head to One Utama. We agreed to watch "Social Network" (after quite awhile to reach an agreements, hehehe yelah mana tak nya banyak kepala). The story to me some part is quite okay and some are not. But the rest felt that the story is boring.. (hah! sape suh amek!) woot woot Justin Timberlake is the Napster okay!!

Cantikkan? for Xmas @OU





The story of Mark Zuckerberg in realizing his dreams of Facebook, even though the flow is quite boring, but still I'm enjoying watching it, the movie really thought me something; 
1. How much and how far dreams can take you.
2. Dare to challenge people and the most vital is to challenge ourself.
3. Believe in our capability.
4. Have faith and determination in doing thing that we love.
5. Don't ever ever let people overtake you or they make you feel down.

Okay enough with that movie, after watching the movies, we went to the Watsons, and some shops before we stops to have our lunch at Pizza Huts. Semua memang dah lapar gila dah masa nie. Macam Piranha da, hehe. Before sampai ke Pizza Hut, these girls berpecah, Vee stay with Amalina and Nik Tim and the rest i really don't have the idea. 

Lastly, they arrived!!! Dah order kami bertujuh, makan sekenyang kenyangnya. Riuh rendah 1 pizza hut kami kerja kan. Kan girls? Tapi bila dapat makanan masing-masing diam, tu lah semua sebab lapar gila, (ha hambek ko, diam semua!!!)

Then, I was sooooooooooo supprised, (walauoun menurut mereka Vee tak nampak terkejut pun) but I really do actually, maybe sebab masa tu Vee demam, tapi nak jugak spend time dengan mereka nie. They actually M.I.A (missing in action) because they went to buy me a cake, A Birthday Cake! Yay Me!!! Another Birthday Celebration. Happy sangat-sangat sebab still nak celebrate even my birthday has been a month at this time.
video


Move on, kami split up, ada yang pergi karaoke and ada yang pergi main bowling. Disebabkan injured, Sophie, Aini and Amelia pergi karaoke, manakala Amalina, Nik Tim, Farah Izzati and Vee (yang sebenarnye nak karaoke gak, tapi demam suara pun nak hilang) main bowling. Nik mula-mulanya tak nak main, tapi dah kena pujuk cair jugak lah. =) Sudahnya, Nik Tim scorer untuk first game!!! Ceh tak reti main konon! Poooorrrraaahh!! Okay, Vee lagi main, kelaut!!! First game 40++ je marks, sebab tak menang so tak nak ingat marks. Heh! Perangai! Next game, Nik punya aura Vee da sedut habis nye, I scorer pulak marks  77!! Yey! Happy giler, lagi-lagi bagi orang yang tak reti main. =)  

The following activity was headed to MPH Bookstores and Big Apple for the nights snacks, we purchase the big one! Since the day already dark, we decided to go back, Vee sent Amelia to her home. Unfortunately, this sleepover with my besties aren't complete as Amelia (pencetus idea Sleepover), Farah Izzati, Farhana, Hasyikin were not joining us. =( Next time okay dear? 

Okay the Sleepover Begin!
Balik lah kami ke rumah Vee, my mom dah pun belikan One Bucket of KFC untuk kami makan sepanjang malam tu, Thanx Mom!! Birthday cake tak abes lagi, plus Big Apple, KFC lagi. Hahaha heaven makanan! Okay malam tu , kami main Uno Card, Truth or Dare, Bergurau-gurau, berborak for so many topic sampailah pagi. Yang first surrender, Nik Tim lah. Penat betul kitaorang nak kejutkan dia nak suruh dia join sekali.Tapi tak layan wey. Then dah nak dekat pagi dalam pukul 4 cam tu, I pulak yang surrender due to my illness, Vee dah tak larat sangat, my nose running dah tak snaggup da, badan pun dah tak larat sebab demam. Tapi jumpa korang hilang demam aku. (ececece! dan- dan kan? so drama). And Aini, Sophie and Amalina tak tidur sampai lah pagi dalam tujuh macam tu baru lah mereka tidur. 

Kitaorang bergelak ketawa, and having soo much fun spending the whole day together. The next day, kami sarapan dengan KFC lagi and the birthday cake, and acara sakat menyakat masih berterusan walaupun masing masing tak cukup tidur. Then tengah hari, kami makan diluar, di Bandar Baru Selayang, tapi malangnya, makanan yang masin (lori garam accident to yang masin tu). After lunch, Sophie and Aini balik dulu. Amalina and Nik Tim, stay sampailah petang.

This are the best day ever girls! Next plan bila?? Can't wait!! 

Ni semua pictures of that day. Love you all, muah muah...


 @ Pizza Hut

Amalina and Me. 


Tengah: Farah Izzati
Eh sophie, kenapa macam tu?



Kami! Amelia, Aini, Amalina and Vee

The Suprise Birthday Celebration


=) so much fun!!!


My Cake! Sedap sangat2! Thanks Girls!



@ Bowling


Shopping Activity





Big Apple yang kami beli....


p/s: I'm having so much fun with you girls.... =) Thanks... 

You Might Also Like

2 comments:

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!