The Best Birthday Celebration

1:37:00 AM,3 Comments

Update Update! Woohoo!

Okay nak update yang patutnya dah update lama dulu lagi (to more exact; a month ago). Okay, no more hiding, Vee nak cerita about my fabulous 20th Birthday Celebration. On 30th October 2010, which I turn to 20 years old. Okay puluh eh! Before this date, Vee tak nak digelar 20 tahun, kalau orang tanya Vee cakap 19 tahun, sebab belum birthday lagi. (gila perasan muda). But time passed by so quickly. I already turn 20 years old! and I'm not ashamed of my age! yeay! As I said before, I nak buat my 20th Birthday is osmething I won't forget in my life FOREVER!!!

On my birthday this year, Vee kena face my finals exam, that date is actually my first paper for my Fifth semester in UiTM, which paper Marketing. Paper masa tu petang starts at 2.15 end at 5.15. Paper okay lah kowt.. hehe Can't say anything, result tak dapat lagi. Sebelum pergi jawab paper, sempat lagi nk cam-whoring.



Lepas je paper Marketing, Vee ngan kawan-kawan Vee, Atiq, Sira, Xyren dan Melor, Kitaorang keluar outing ke bandar, macam melepaskan geram kat paper je? hehe. Tak ada lah, Actually kawan-kawan Vee teringin nak makan kat kedai mamak, and Vee dah lama gila punya tak pergi makan kat kedai mamak. So kami berlima pun pergilah makan kat kedai mamak. Seriously, this is one of kerja gila to turn 20 yang I akan ingat sampai bila-bila, mana yang rapat ngan I, tahu I memang tak layan kedai mamak selepas ada kejadian yang mengembangkan tekak saya. So bila I told my bff-farah, she's laughing at me. Huhu. Anyway, hang out ngan korang is the best! =)  

Balik-balik je ke bilek, vee rehat kejap. Tak sempat tukar baju, I got one phone call from Atiq. 

          "wey turun cepat, Assignment Law kena reject ngan sir", turun sekarang nak buat kerja.

So, dengan cuak nya, Vee pun turun lah, sedangkan baru je balik nie, baju pun tak sempat tukar lagi, Vee nampak dorang duduk kat meja bawah tu. Suddenly, I nampak Sira and Atiq bring out a cake with candles, and they al sing "Happy Birthday" song for me. Waaaa! I can't possibly describe how I felt that time, appreciate sangat-sangat!!! 


Lepas makan cake, masa nak basuh tangan, kene attack dengan telur!!! Uishh, patut nye dah kene aware dah pasal dorg nie.. Dah la vee ikut masa dorang beli telur petang tu. Kena attack!! TELUR!! siyes bau dia, tak yah cakap lah. hahaha. Anyway fun!!! 


Thanks to Sira, Atiq, Melor and Xyren. Sebab Celebrate My Birthday!! Sayang Korang!! 

p/s: yang Vee pelik nya, bukan ke dorang keluar ngan Vee sama-sama. Jalan pun sama-sama, entah bila dorang beli cake.. 


Then Vee bawak la naik ke bilik cake tersebut untuk dimakan bersama-sama roomate tersayang. Tengah-tengah lepak ngan roomate I, then Zila balik dari outing. Hurm agak pelik sebab tengah hari tu, dia dah keluar outing da, rupa-rupa nya roomate Vee kelaparan, and Zila beli another cake for me! untuk sambut my birthday!!! waaah!!! 


Ni yang dah potong cake.


ni masa yang before tiup lilin


Ni yang clear nampak tulisan nya. Sweet kan? 


Me!! yang baru je lepas mandi selepas kena attack ngan telur.

Ada video yang merakam kan kekecohan Z105D malam tu, tapi tak dapat upload kan sebab roomate Vee tidak memakai tudung.... =( sorry.


Acara menyuap Birthay girl. Gambar roomate Vee, Dian je tak ada sebab dia tak pakai tudung masa ni.


Kena attack kali kedua!!! Cake on my face! 

Anyway, that cake sedap sangat, cuma Vee dah larat nak habis kan cake-cake lagi.. Tak larat!! I dapat present form Dian, check below!! 


Card yang sangat-sangat comel from Dian.


What would it be eh???


Tadaa!! A ring from Dian, written by name in it!!! Comel sangat! thnx dian! 

Lepas makan cake, kami warga z105d, Kolej Zamrud, UiTM Segamat, berperang tepung!!! Habis satu wing kami berperang, cuma Kak Zerin je kitaorang tak kacau, sebab esoknya Kak Zerin ada paper, so tak nak kacau dia. Malam tu, Vee dah boleh jadi cekodok da, kena attack TELUR, CAKE and TEPUNG!! Anyway, I'm having so much fun that day. =) 



Thanks to Zila Musman, Kak Zerin dan Diana Ezani. Sayang korang banyak-banyak!!! 
muah muah muah!!! 


Weekend tu, My dad datang Segamat!! Hoye! I happy sangat-sangat! My dad datang ambil separuh dari barang-barang Vee and bawak Vee pergi makan kat luar. 



Gambar ni diambil masa tungu my dad sampai. (nampak sangat excited sampai siap pun awal!)

And my dad bawa hadiah dari office mate dia, from Kak Gee! I dapat Cj7!! comel sangat-sangat. Dah la Vee memang suka sangat teddy bear! =) 


Comel kan?


Thank you Kak gee!! 
Cj7 sangat-sangat comel!! =) Muaahhh Muaahhh

Then, masa cuti sem, vee baru balik je dalam beberapa hari, orang yang pertama yang Vee jumpa adalah my brother Hanan!! Dia datang rumah jenguk Vee, dia dah balik cuti semester lebih awal dari Vee, sebab dia cuma satu paper je untuk Finals! Hanan! Goodluck for finals!! Okay? Hanan datang berborak-borak sebab dah lama tak jumpa, and hanan came with a present!!! =) Thanks hanan!! 


Ni lah dia hadiah nye. comel kan wrapping dia. Nak tahu pe Hanan bagi?




Ni dia!!! comel kan cawan ni? Thanks hanan Bgai benda yang comel nie kat aku, tahu je ko eh aku suka benda-benda comel ni. Anway hanan, Aku dah guna dah cawan nie. =) 



Ni dia Hanan!! =) si kurus.. cepat gemok wey!! =) 
Thanks BFF- HANAN!!!! 

Next is birthday celebration together with Farah (my kembar) and I. held at Times Square. Supposely, nak buat kat sungai tak pun dekat taman, sebenarnya Vee nagn farah, dah bosan asyik jalan kat shopping complex je, so nak try something else. Tapi banyak sangat kekangan yang kami hadapi, so terpaksa cancel and pergi ke shopping complex. =) But anyway, dapat jugak sambut sama-sama.



Ni dia pasangan kekasih nie. =) Happy always k? 


Our cupcakes!! comel x? My dad yang support!! Hoye...


Ni lah contact number cupcakes yang Vee beli. Myra's Cupcakes
check out lah website dia. cute sangat cupcake dia.


Me with my name on it.


Ni snow ball yang farah beli for me!! Thanks sayang belikan Vee yang ni. Comel sangat-sangat. Tiap-tiap malam nak tidur Vee pusingkan key dia biar lagu dia teman Vee tido. Sweet sangat-sangat! 

p/s: sorry birthday present ko aku tak beli lagi.. Actually aku xtaw nk belikan ape. T aku dapat jumpa yang taste kita aku bagi k? 
Thanks Farah Hazwani Binti Mohd Hashim 

Move to the next my birthday celebration, Thanks to my girls yang celebrate birthday I dekat Pizza Hut, One Utama. Kitaorang plan nak sleepover kat rumah Vee malam tu, so siang nya kitaorang kuar naik dua kereta ke One Utama. Amelia, Farah Izzati, Amalina, Aini, Nik Fatimah, Sufiah. Sampai-sampai je kitaornag pergi tgk "The Social Network". Okaylah cerita dia. Haish nasib baik tak ada cerita hantu kalau tak dorang kena dengar I jerit lagi.

Then kami pun lapar, pergilah ke Pizza Hut, yang lain dah menghilang. Hurm ada kemusykilan nie. Yang cuma Vee fikir masa tu, budak-budak nie sesat ke kat OU? HAish... Biar betul.. Tak sangka langsung dorang nak celebrate my birthday!!! Thanks girls!!!!!!! 


this my birthday cake! comel kn? sedap!!! ada melted chocolate inside.


Amal suapkan Cake! Thanks Sis!

Hehehe.. Nasibbaik tak kena attack ngan ape-apa. Fuhh! Kus semangat. Dalam hati cuak jugak. hehe. Thanks to my girls!!!



Thanks to all of them.
Pic atas: Nik Fatimah, Farah Izzati dan Sufiah.
Pic Bawah: Amelia, Aini, Amalina and me.

Okay2. proceed, last but not least to my parents. Thanks abah and mama.. I love both of you, Without both of you, I might not be who I am now, Love you sooooo mUchh!!

My Mum gave me a bag in advance before my birthday. Tada!!!

Guru besar bagi.. cantik tak? hehe. =)


my new hearties. Named Coral. My dad belikan! Consider as birthdat present.
p/s: abah, eventhough dah consider birthday present but still nak phone. =)


Thanks to my Guru Besar (Puan Roshiah Jaffar) and my dad En Sahrom Abd Jalil.

I have GREAT, WONDERFUL, WILD birthday celebration in my life. I never imagine this could happen, but thanx to all that make my birthday as crazy as possible, as wild as it is, and make my dream of "unforgetable birthday ever" accomplish!!!! MmmmUuuuaaaahhh!! Vee love you alll!!! =) 

Lots of love. 












You Might Also Like

3 comments:

  1. wahhh..terbaik la vee..

    may all ur wishes comes true dear =)

    ReplyDelete
  2. nak cupcake tue....
    cedap nye...

    ReplyDelete
  3. Thanx syg!!!

    atiq: hehehe.. dah selesai dah atiq.. tapi cupcake 2 mmg sdap taw...

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!