Sambutan Hari Raya Haji

10:14:00 PM,2 Comments


Selamat Hari Raya Aidiladha
Buat semua umat islam di seluruh dunia.

Walaupun dah lambat untuk menulis post nie.. Tapi suka lah! =p 

Balik-balik dari segamat, terus prepare untuk raya haji. Then, masa raya haji lah, first time jumpe all my relative and my cousins sejak balik… hehe rindu nye kat semua!!!! 




Hari raya puasa ke hari raya haji, rumah saya sama jek! Meriah! Masa-masa beginilah semua ahli keluarga akan berkumpul bersama-sama meraikan hari raya. Mungkin sesetengah orang, hari raya haji tidak bermakna apa-apa. Tetapi bagi keluarga saya, raya haji adalah raya juga. Tahun ni, kami masak rendang 5kg, ketupat nasi, ketupat pulut, Masak lodeh, kuah kacang dan masak ayam gulai. Terasa suasana hari raya (da macam raya puasa dah la pulak).

Masa ni lah saya melepaskan rindu terhadap adik-adik saya. Rindu nya kat mereka. =) 


Gambar-gambar saya dengan adik-adik sepupu yang saya rindui. Yang ni cuma ada 4 orang je, yang lain sibuk main (yelah dah jumpa sedara mana nak ingat kakak dia kan?)


Okay now lets talk about my apprentice. Waah! Vee balik vee makin terkejut, She know most of fashion and make up stuff now. Vee tak ajar pun. Duduk sama-sama bukak majalah, and choose what dress we like and which we don't. And most of her choice quite impressive. 


Look at her style while I'm taking her pictures. Look like model pose right? ayoo misha....  Okay back to the story, after that, Misha choose what make up she like, she even knows where blusher should be put on, what colour lipstick should that person wear, what kind of make up she like. Kecik-kecik dah pandai ye, Misha jangan main make up je, belajar pandai-pandai one day have your own make up line. =)

Okay the pictures still Misha's pictures, but she looks sooo cute and wonderful with tudung. Suit to her. 



Comel kan? hehe.

 Okay! next! Aqilah si comel yang sangat-sangat suka camera. Pantang sangat-sangat bila nampak camera, bukan unuk diambil gambar tapi Aqilah lebih suka mengambil gambar, and surprisingly the photo she snap beautifull!!!



There is one day, Aqilah merajuk dengan Vee, sebab Vee tak bagi dia main with my camera, the whole day she doesn't want to play with me. =) Comel je perangai. 

p/s: sorry gambar-gambar adik-adik yang lain tak ada. Masa tu busy lah... Raya kan? 


You Might Also Like

2 comments:

  1. you, gmbr tu kat rmh you ke?
    lawa lah yangg.
    macam nak pergi je.
    hehe.

    ReplyDelete
  2. meh2 dtg rumah i meh... ha'a my house yunk..

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!