Yellow?? Eeuww!!!

12:08:00 AM Vee Marisa 4 Comments

Me and Kuning aka Yellow? Hmmph.. Macam tak kene je.. Dalam alamari baju tu pun yang melambak hanya lah baju yang berwarna hitam kebanyakannya, putih dan juga merah hati.. Nak pakai kuning tu, dok pikir lima enam kali, saya ni dah la gelap nak pakai kuning, kang orang panggil saya ^%$@ nanti. huhu...

My best friend pernah bagi I satu baju kemeja warna kuning. I don't really like the colour but I appreciate the gift for my birthday. My mum selalu cakap teenagers kene pakai warna yang aggressive baru lah menaikkan enthusiastic as teenagers kan. Farah and I suke pilih colour-colour yang dimmed, elegant colour, tapi selalu bercanggah ngan our mum. Well Farah, our mum are right, I read on articles says that teenagers should wear colours as much as they wanted to show happiness and enthusiastic. Dengan cara ni seseorang remaja tersebut akan lebih active dan ceria.

Tapi.... Kuning?? hmm lagi-lagi dress macam kat atas tu? hmm tak taw lah -Ceh sebenarnye dalam hati berkenan- hehe...




Ni lah dia baju yang Fify hadiah kan for my Birthday.. Be frankly, I was afraid to wear bright colours because of my skin tone, but I have to move on, asyik-asyik baju je Hitam, tak pun putih.. Even my bestfriend's mother pun dah complain "ko ni Ummie tengok dari dulu mase sekolah sampai ke Universiti, Hitam jugak yang ko pilih,"


Anyway, I tak boleh lah drastic sangat tukar cara I pakai kan? So, even though I dah mula nak pakai colour-colour ni but still I match-kan dengan warna Hitam... Kun!-Chayo!!


4 comments:

  1. cantik lah awak...
    kan betul ckp saya...

    kun! (^_^)

    ReplyDelete
  2. babe, sesuai jek la pakai bright colours..
    ok jek tgk tuh....

    ReplyDelete
  3. nik- thnx dear
    ee- ype2... kamoo betul.... Kum ^_^
    yaya- tu la.. tp i je yang rasa pelik...

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!