Naik Train 2 pagi

10:35:00 AM,5 Comments

Pengalaman pertama naik train aka KTM. tak pernah aku travel naik train. Sudah dua sem I dok memekak kat Pending nak naik train nak naik train. Hah amik kali ni balik naik train. Pukul 2 pagi plak. Lepas je Test 1 Law. I pun angkat kaki terus keluar dari perkarangan UiTM menuju Station Keretapi Segamat. Wa! ayat tak menahan!


Balik dengan pending! Pengalaman naik Train first time dengan one of my BFF was really something that I'll never forget it.
Yang bawah ni kamoo semua belum pernah nampak kan?? Ni Nissa yang sangat cute and sangat lemah lembut!!!! bawah ni semua muka dorang je sedangkan aku sedang bergelumang dengan sesuatu>>>akan diceritakan di bawah nanti.


Hehehe. Mak Aih muka I tak macam pucat pulak! heheheh. Anyway! Really appreciate the experience!.

Ni baju baru taw! baby milo! Dah berminggu I memekak nak beli baju monyet. Akhirnya dapat jugak! and Kalau orang perasan baju hitam yang kat luar yang aku pakai sama dengan baju Farah Pending! haha! apa yang kitaorang beli yang tak sama??? semua nak sama. makanan pun sama. Sampai akak kat dining sekarang percaya yang kitaorang kembar, sedangkan masa tu kitaorang main-main jek! hahaha!

Ini lah kisah sebenar yang hendak diceritakan kart sini. Pada hari bersejarah dalam hidup aku First time naik train balik ke kampung halaman. Baru sampai kat train, aku pun dok borak-borak ngan kawa-kawan and roomate ku: Zila. Then, hajat dihati hendak menuju ke toilet. Mahu ku langkah terasa amat pelik...... Rupa-rupanya selipar aka sandals kesayangan ku yang dibeli oleh ibu yang tercinta telah PUTUS!!!!!!

Kawan kepada roomate ku meminjamkan stapler. HMM! Tapi tak jalan deh!! huhu! Tetiba aku dapat idea! Tring!!!! Celephone tape! I did bring the celephone tape, so apa lagi I tape my sandals... hahaha. Tanpa rasa segan silu lagi I pun celephone tape kan my sandals. Masa putus kan, semua boleh wat muka tercenggang! I yang gelak! Orang lain panik! Vee memang law something jadi selalunya gelak dulu. hahaha!



sandals yang di Celephone tape! taw x? Lepas tu still tercabut ag.. Kene bukak dua-tiga kali and tape kan balik. pegh penat!

Nak dijadikan cerita lah kan. huhu! Sampai je kat KL Sentral kami pun menuju ke Toilet, menyiapkan diri kemudian nak membawa haluan masing-masing. haha! My sandals once again putus ag! haha! bayangkan dari KL SENTRAL nak kene menapak ke Monorail yang kat luar dan dah tak ada Shortcut ag, so kene pusing tempat tu. Then dengan orang ramai ngah sibuk nak g kerje. Dahla kene seret sandals tu. Pergh malu nya. Sampai kat Monorail tu, tak macam ramai pulak orang kan, dari atas sampai separuh dari tangga tu orang dok beratur nak naik monorail. HUHUHU malunya. Aku still seret gak! Then, nak pergi ofis mama kene turun kat Medan Tuanku, Siapa yang biasa turun situ taw lah betapa jauh nya nak pergi bangunan MARA yang sebelah Pertama! Bayangkan lah I kene seret sampai MARA! huhuh. Cam nak nanges mase tu. huhu. Then, penat, I tido kejap kat Ofis mama.
Ni lah kisah pengalaman pertama i naik Train. huhuhuhuhu but Fun lah! ^__^

You Might Also Like

5 comments:

  1. tacing siot dgt kisah sedeyh ko ni..
    hakhak..
    ko mlm2 bute wat lwak plak kt stesen train tu..haha

    da r gelak da mcm pontianak..
    huish..tkot2...
    huhuhu
    :B

    ReplyDelete
  2. dari member ko.. skt jiwa aku.. asyk terkjut je....

    pape pun terbaik lah kn??
    haha ko kn saksi tmpat kjadian

    ReplyDelete
  3. he3.. x bley blah =p
    laEn kali pki jew kasut..
    lallala..

    ReplyDelete
  4. selipar tu pun saje je menggedik,
    takpe lah atleast u got ur own walk,
    as micheal jackson with his moonwolk, u with ur seretseliparwalk... hahhaha

    ReplyDelete
  5. taw xpe!! hahaha... i have my own walk.... terbaik lah!!

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!