eyeshadows

Urban Decay Moondust Palette

10:06:00 PM,0 Comments



Hi! Assalamualaikum. How are you guys? Sorry, Vee been busy lately, but here I am! Okay hari ni let’s talk about Glitters!!! Oh my, Urban Decay keluarkan satu palette eyeshadows glitter yang superrrrr awesome! Nak tahu lebih lanjut teruskan membaca ya.

[Review]
URBAN DECAY
                                         MOONDUST EYESHADOW PALLETE


Palette ni memang dah lama dah Urban Decay keluarkan, Vee baru je ada kesempatan untuk tulis post ni. Just so you guys know, Vee memang love sangat dengan glitters, who doesn’t isn’t it?? Dengan tambahan glitter, baru lah make up tu seolah-olah ‘hidup’. More glitter even better, ha ala-ala slogan pulek! Haha biarlah orang nak cakap macam disco ball pun, asalkan you feel beautiful, peduli kan sahaja mereka. 


Okay previously UD keluarkan glitter eyeliner yang memang selalu sangat habis stock di Sephora store. Memang awesome that one, tapi sayangnya hanya ada 4 warna, tapi yang selalu laku, shade Midnight Cowboy (gold glitter). Tapi Vee rasa kalau di UD store sendiri, ada lebih dari 4 warna eyeliner glitter tu.

Now, UD keluarkan satu pallete yang ada lapan (8) glitter eyeshadow. Sumpah cantik gila warna-warna dia. Bila Vee nampak palette ni, terus swatch, memang puas hati dengan warna dia, tak tunggu dah, terus grab a new one and went straight to the counter. Didn’t think twice to get this. Haha punyalah excited. Tapi baru sekarang Vee sempat nak share tentang palette ni. 

“Moondust has been our most-requested palette ever since we first launched this amazing formula. And this palette takes the vibrancy of Moondust to the next level. Experiment with never-before-seen shades like Lightyear (a vivid, saturated green) and Galaxy (the perfect smoky, sparkly blue-gray). We went all out on the sparkly gunmetal case. As mesmerizing as the shades inside, it features a mirrored cutout “Moondust” logo. A full-size mirror makes it easy to indulge your glitter obsession on the go.” UD website.

Inilah  8 warna yang terdapat dalam palette Moondust ini:
Specter – soft pink w/tonal sparkle
Element – peach w/pink shift and sparkle
Magnetic – purple w/blue sparkle
Lightyear – vibrant green w/tonal sparkle
Granite – black w/multicolored sparkle
Lithium – brown w/iridescent 3-D sparkle
Vega – bright blue w/tonal sparkle
Galaxy – smoky blue-gray w/iridescent 3-D sparkle



Swatches:



Review:
Packaging wise memang AWESOME! Even the palette box pun in glitter, and in silver (gunmetal) colour. Kat case palette dia, siap ada mirror cutout “Moondust” lagi. Cantik sangat, dan dalam palette pun ada mirror juga. Memang love love love sangat! Eyeshadow dia jenis powder tapi still pigmented. Pigmented disini adalah lebih kepada glitter nya, bukan warna dia. Jadi jika you guys expect untuk sapu dia sahaja, warna tak naik sangat, jadi untuk warna lagi pop, kena put eyeshadow lain dulu as base. Kemudian baru sapu Moondust punya glitter eyeshadow. 


Tapi glitter dia memang berkilau membutakan mata orang haha over~ Tapi seriously memang lawa, just make sure you letak eyeshadow cantik-cantik, then unutk finishing your eyes look, sapukan glitter eyeshadow dari Moondust ni. Terus wowwww make up you guys. 

Guna brush pun dia pick up well, tapi personally, Vee suka guna jari kalau eyshadow yang ada glitter ni. Tapi up to you guys punya preferences. Personal favourite shades Vee adalah, Lithium dan Element. Vee memang suka makeup brown and bronze. To me, dia senang masuk for any event atau occasion. 

Vee pakai warna specter and magnetic dari Moondust palette dan purple eyeshadow as base. 


Boleh dapatkan pallete ni di Sephora store atau online
Atau di Urban Decay store juga
Harga: RM 220


If you guys gila glitter macam Vee jugak, maybe you guys should try this! Berbaloi dengan harga ni boleh dapat banyak warna. Then you guys boleh main dengan palette ni, ikut creativity you guys and create awesome looks!


Thank you for your time and I hope this has help you. Keep coming back, more reviews and tips are coming up. For any products suggestions or any tips that you would like me to try it out, you may do so, just leave your comment okay? Or you may contact me through my Instagram @veemarissa Have a nice day dolls!

*Disclaimer: Any products review in this blog are purchase with my own money and no sponsorship or paid review whatsoever unless it is stated. Merely my own experience and opinion on these items.

You Might Also Like

0 Comments:

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!