Boyfriend!! watch out!

9:45:00 PM Vee Marisa 3 Comments

In real world sekarang ni kan, ada yang logic pada pemikiran kita ada jugak yang tidak munasabah tetapi ada juga yang segelintir yang buat.. Kenapa ek??? Itu kena tanya diri sendiri lah ek. Well for me, living in the perfect world is not something that I put in the map and make sure that I get it to the destination--perfect living. Sometomes 'Imperfection' make us realise how to appreaciate the life is. But masih ada lagi yang hidup dengan alam fantasy dan angan-angan yang hidup mereka sempurna dan mahukan segala-galanya dalam kesempurnaan. haha! 2 lantak lah.

Selalunya girls akan impikan ciri-ciri idaman lelaki buat diri nya dan cuba membuat perbandingan ciri-ciri dan dicipta pula oleh rakan-rakan nya. Tak pun dia sendiri akan menilai, sifat dan sikap yang bagaimana yang mereka rasa mereka suits with dengan experience itself by get to know lots of people or try couple. This kind of alternatives might worked out if the girl pandai jaga dirinya.huhuhu. Every girl ada Lelaki Idaman nya aka Prince Charming. Tetapi tidak semua orang bertuah memiliki Prince Charming idaman mereka.

Tak semua perempuan sanggup experience nya(couple) sebab as we all know hati perempuan breaks easily. Takut akan kekecewaan. Sesetengah golongan gadis-gadis yang innocent or skema ini, (sorry ye--actually i know one) takut nak mengambil risiko untuk ber-couple sebab tak nak dilukai. From my point of view, something hard yang kita lalui actually kita mampu lalui sebab itu dugaan itu diberikan kepada kita plus ianya mengajar kita membuat pilihan yang betul dan tepat dan mengajar kita menjadi seorang lebih matang dan berfikiran lebih optimistic ataupun berfikiran yang lebih berhati-hati. Bermaksud disini, kita perlu mengambil kisah atas semua aspek untuk membuat keputusan, disini lah yang akan mengajar kita erti pemikiran yang matang dan membuat keputusan yang baik.

I berpegang kepada kata seseorang, dia mengingatkan I setiap kali I menitiskan air mata kerana lelaki didepannya. "lelaki ini setiap satu nya berlainan bukan seperti perempuan sifat nya jikalau seratus org sifat adalah satu". Dan this old man juga pernah berkata " to know who is your true love you have to try and error its like computer, we try but sometimes error happens then u try with other alternative or using the way to find your true love, It's not wrong to know lots of guy but make sure dont ever play with their hearts".

Mr Right dan Mr Perfect only become one when we find one. Bukannya apabila sesorang itu sempurna sifatnya dan tiada cacat celanya. Sedang kita semua tahu bahawa manusia itu, sememangnya tidak dijadikan sebagai suatu yang sempurna kan? Jadi kita cuba accept kekurangan yang ada pada dirinya dan cuba help the one we love to improve kekurangan dia. If you can't accept kekurangan dia lebih baik tidak bersama. Vee bukan lah pakar cinta. But I do observe people and some of it I even experinced it myself, as I said to my friends, my relative and she also like my sister, I said to her, setiap orang ada kekurangan nya cuma terpulang pada kita sama da kita nak terima dan mengubahnya or just terima je ataupun kita tidak sanggup nak hadapinya. Semua itu terpulang pada diri kita sendiri.

Well, I thought I found My Mr Perfect, mungkin bukan jodoh kami. hahahah poyo jek ayat.. I wish him every goodluck in whatever he do. Kalau ada jodoh ada lah.. Hidup ini masih panjang dan jauh untuk diterokai... Who knows what happen in the future right?

3 comments:

  1. saya faham sgt ini
    kita haruslah tabah... huhuhu

    ReplyDelete
  2. 1.Every girl ada Lelaki Idaman nya aka Prince Charming. Tetapi tidak semua orang bertuah memiliki Prince Charming idaman mereka.
    2.Hidup ini masih panjang dan jauh untuk diterokai... Who knows what happen in the future right?

    yeah..u`re true =)
    all d best ya!

    ReplyDelete
  3. ejan... thnx ya!
    sophie... thnx!! hehe the fact kan?

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!