Kene Tinggal Depan Tol Sg Besi

9:45:00 AM,2 Comments


Inilah al-kisah kena tinggal kat depan Tol Sg Besi Sabtu lalu. Bus Cepat Express kalau cepat cepat sangat kaau lambat mak aihh!!!!! Ceritanya begini.... Bus i suppose pukul 2.30 punya lah kelam kabut Alin and I keluar g bus station. huhuhu. Tiba-tiba sampai-sampai ada lah bus cepat nak ke Kuala Lumpur but tu tok bus pukul 1.30.. What????? Damn!!!! Lambat lagi lah nampaknya. I dah mula risau... hari-hari nak dekat merdeka CONFIRM jalan KL jem giler! huhuhu.. Setengah jam kemudian datang lahbus yang di tunggu-tunggu. Fuh! Datang pukul 3 gerak 3.15 and sampai kat SG Besi pukul 5. Mak aih! Ini dah Segamat - KL drift dah ni!!! Laju giler and bawak macam tak tentu arah kejap kanan kejap kiri. huhuhu. Takowt Vee tengok pak cik bus tu drive. Then Vee and Aja nak turun dekat Serdang dah banyak kali kiteoran pesan kat pak cik tu.. Ale-ale dia buat bodoh je. Siap duduk lane kanan ag and tak berhentikan kiteorang kat Serdang! Then Vee decide insist nak turun kat tol sebab ada orang tunggu Vee nak amek kat Sedang tu tak kan nak turun Pudu. huhu. Yang lagi kecian ada seorang Mak cik ni. Anak dia tunggu kat Serdang, dia tak bawak handphone dia and plus kitaorang nak bagi pinjam phone pun dia tak ingat number anak dia. Akhirnya, Ayah Aja ondaway nak datang tempat kitaorang ditinggalkan dia singgah Serdang carikan siapa anak mak cik tu. Kesian Mak cik tu, kalau tak Mak cik tu sanggup nak jalan kaki dari Tol tu ke Hentian Serdang. Tak ke jauh tu. huhu. Tak baik taw driver bus tu.

You Might Also Like

2 comments:

  1. aha,sian vee...
    lg ksian kt mak cik tu...
    heartless la bus driver tu...
    haish,bln2 puase ni wat perangai x elok plak..

    ReplyDelete
  2. taw xpe amca.. huhuhu.. tak baik.. bulan-bulan puasa lak ni...

    ReplyDelete

All feedback, comment, suggestions and ideas are most welcome. Thank You for your support. I hope my writing somehow has helped you.

Thank you!